Translate

woensdag 7 augustus 2013

Tijdens onze zomervakantie proberen we altijd een leuke activiteit te zoeken. Dit jaar moest het duiken worden. Op internet gezocht naar duikscholen bij ons in de buurt waar je een introductieduik kunt maken. De vele websites van de verschillende duikscholen bekeken en die van Waterman Dive Center trok de meeste aandacht. Zij vinden de ervaring voor de klant heel belangrijk en dat sprak mij aan. Wat heen en weer gemaild en we konden zaterdag om 10:00 uur terecht.
We werden zeer hartelijk ontvangen en mochten mee naar het instructielokaal en kregen iets te drinken. We zouden gaan duiken in open water wat onze beleving extra mooi zou maken. We kregen van Ronald een uitgebreide uitleg over het materiaal en het duiken. Samen met Henk en Ronald twee filmpjes bekeken van het duikteam van Waterman waardoor we een aardige indruk kregen wat ons te wachten stond en hoe mooi duiken kan zijn.
Formaliteiten geregeld, duikspullen uitgezocht en het ademhalen droog geoefend. Nu kwamen ook andere leden van duikteam, want als er gedoken kan worden dan zijn ze erbij. Ze hebben er allemaal plezier in en daardoor gingen wij een hele gezellige middag tegemoet.
Alles ingepakt en we vertrokken naar de duikplek vlakbij. Daar aangekomen was ook mijn vrouw gearriveerd. Zij dook niet mee, maar zou foto's maken en filmen. Eerst de duikplek zelf bekeken en Henk vertelde wat we gingen doen. Vervolgens mochten we onder toezicht de geleerde theorie in praktijk brengen en onze duikuitrusting opbouwen. We waren klaar en nadat alles dubbel gecheckt was gingen we te water.
In het begin nog onwennig, maar met de fantastische begeleiding kregen we het al snel onder de knie en zijn we bijna anderhalf uur onder water geweest en hebben van alles gezien. Zeker het laatste gedeelte ging bij ons alle drie heel goed. Na de duik terug naar de clublocatie en alles mee helpen schoonmaken en opbergen. De logboeken werden ingevuld en getekend, nog even nagebabbeld en de gemaakte foto's en filmpjes bekeken.
Kortom we hebben een hele dag meegemaakt en alles mogen ervaren en vooral ook doen. Hierdoor hebben we een zeer goede indruk gekregen wat duiken inhoud en hoe geweldig het gevoel onder water is. Dit smaakt voor ons zeker naar meer. Geef mij maar een dagje duiken bij Waterman Dive Center in plaats van naar de Efteling. Henk, Ingrid, Ronald en de rest hartelijk dank voor deze super mooie en gezellige ervaring. Wat ons betreft tot gauw.

Erik, Manon en Iris Jongen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten