Translate

zaterdag 20 april 2013

Duikers in actie voor schone waterplas

 In 2012 werd door Waterman Dive Center in samenwerking met de Diamant-Groep voor het eerst een schoonmaakactie van waterplas De Baars, ook wel bekend als Oostplas of Put van Heel, georganiseerd. Terugkijkend op een succesvol verlopen dag, gaan ze ook dit jaar de samenwerking weer aan .
Op zondag 28 april van 13.00 tot 15.00u gaan duikers onderwater losliggend afval inzamelen en de rietkragen van gedumpt zwerfafval verlossen. Voor het schoonmaken van de wandelpaden en struiken worden grijpers en prikkers ter beschikking gesteld, zodat men snel en hygiënisch kan werken.
Deze plas herbergt een verscheidenheid aan onderwatertaferelen. De Tilburgse geschiedenis komt hier weer tot leven. Diverse bekende bouwwerken die gesloopt zijn onder de scepter van oud-burgemeester Cees Becht zoals de Sint Annakerk op Korvel en het oude St. Elisabeth ziekenhuis, destijds gelegen aan de Ringbaan Oost, krijgen zo een totaal nieuwe bestemming. Vele vissen en planten vinden hier al jarenlang hun onderkomen in deze ruïnes. Met name baarzen, snoeken, karpers, paling en zoetwaterkreeften treft men in deze waterplas aan. 
Iedereen is welkom op deze schoonmaakdag. Help de natuur een handje en meld je aan via info@watermandivecenter.com
 De waterplas ligt aan de Oude Beekse Pad t.h.v. nr.40 in Tilburg, achter het St. Elisabeth ziekenhuis, bereikbaar via Goirle of via afrit Beekse Bergen.
 
Met vriendelijke groet,

Waterman Dive Center
Henk & Ingrid van Wanrooy
Kapitein Rondairestraat 12
5015 BC Tilburg
013 535 68 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten